dinsdag 1 april 2008

Na sneeuw komt zonneschijn

De dagen van sneeuw liggen achter ons, gelukkig. Inmiddels is de zon doorgebroken en hebben we een bruingebrande kop en streepjes op de bovenarmen. De billen beginnen inmiddels al ietwat te irriteren en de benen zijn nu toch bij iedere heuvel, wat erg snel vermoeid. Nadat we, een in onze ogen behoorlijke berg beklommen hadden, keken we op het kaartje met de route om te concluderen dat de enorme bergen waar we nu doorheen dachten te fietsen niet eens als reliefje op de wereldkaart te vinden waren. Ach, tegen de tijd dat we bij het mega gebergte aan de grens met China komen zijn we zo getraind dat we daar ook onze hand niet voor omdraaien.

En ja, het moest er een keer van komen: de eerste lekke band is een feit. Pech komt altijd wanneer je er niet op zit te wachten en zo ook deze keer. We zijn laat vertrokken en toch moet er ook aan het einde van deze dag een fatsoenlijk aantal kilometers op de klok staan (we kunnen jullie, lieve lezers toch ook niet teleur stellen). Zo kan je dan nog wel eens in een ietwat chagrijnige stemming eindigen. En net nu, nog zo'n 30 km voor de boeg, en beiden uitgehongerd stoppen we voor een tankstation. Hier in Duitsland is zondag, rustdag nog een heilig begrip en vind je naast een tankstation geen winkel geopend. Nadat de noodzakelijke boodschappen en bijbehorende plaspauze afgewerkt is constateren we dat Julies band lek is... Lekker met al die tassen. Een uur later is gelukkig alles gefikst. Alle ins en outs van de fiets beginnen we nu inmiddels door te krijgen. Kettingen worden al soepel gesmeerd, remmen bijgesteld en spatborden na een tripje door het bos wat bijgebogen. We voelen ons al bijna wereldfietser.

11 opmerkingen:

Henk zei

Hee mooi, al weer in in een volgend land (CZ). Ik zie dat het ook lekker weer is en blijft (voorspelling). En dan die zandpaden! Ik volg jullie blog !

Henk zei

Jullie foto's zijn erg leuk, maar sommige liggen 'op zijn kant'. Ik krijg pijn in mijn nek van het heen en weer schudden. Kunnen jullie ze 90 graden draaien voor het uploaden?

Anoniem zei

Jee Julie, ik vind het echt geweldig wat jullie doen...! Ga zo door! Geniet van elk moment, dit blijft je leven lang bij...
SUCCES!

liefs, Jorien Tabbers

Irene zei

Hee Julie en Mayo,

Geweldig! Heb hier en daar een flashback (Kloster Templa, klimmen naar Bischofsgrun en daarna nog eventjes, etc.) Erg leuk! Als nou die zonneschijn nog samen gaat met aangename temperaturen, wordt het helemaal te gek. Succes, goede reis!

Irene

Leonie te Loo zei

Hoi Julie en Marjolein!

Wauw, heb echt respect voor jullie, HELDEN!
Ik, als vakantiefietser, kan me helemaal inleven in jullie reis. En ook hoe frustrerend het is als jouw berg niet op het hoogteprofiel staat (hoe erg kan het dan nog worden?!). Maar zelf vind ik een lange beklimming vaak prettiger dan steeds maar op en neer, veel hoogtemeters maar niet echt de kick van JA, ik ben er.

Heel veel succes, pas goed op elkaar en zoals iemand afgelopen vakantie tegen mij zei: "may the winds be behind you!"
Groetjes,
Leonie te Loo

Anoniem zei

Meiden, ik vind jullie reportages onwijs leuk, volg ze op de voet. Mooi plaatje van de bevroren fietsen! Hoe fiets de nieuwe Koga, Marjolein? In Plzen ben ik zelf ooit gestart met een rondje Tsjechiƫ, ik ben verbaasd hoe snel jullie daar al zijn. Nog even en het eerste continent zit erop! Succes, en laat je de bieren goed smaken, dat zal in ander landen beslist minder zijn. Krijn

Lisa zei

Hee lieve Juul en Marjolein,
Zo leuk om jullie verhalen te lezen. Ik vind dat jullie snel gaan.
Juul, vanmorgen zag ik opeens je briefje met foto op de andere kant. 't Kwam precies op het goede moment...
Succes en veel plezier,
lfs Lisa

pieta zei

he julie en marjolein,
helemaal super wat jullie doen, bas kijkt jaloers naar jullie foto's en verlangt naar oude tijden. heel veel succes, we blijven jullie volgen!
xx pieta, bas, keetje marie en jannes

M. de zei

Wat een TOF filmpje!!! Ha ha ha! Superfijn om te zien dat jullie het zo lekker doen en het naar jullie zin hebben.

Ik volg jullie op de voet... Eeehhh.... Tja... Figuurlijk dan he!

Knuffels en kusjes, Miron

Judith zei

Dag Dames,

Ik kreeg vanochtend een smsje, je zus staat in de krant met foto!! Dan ben ik niet de minste om al mijn spullen te pakken, de krogten van Rotterdam Zuid te verlaten naar het centrum te snellen om zoek naar een NRCnext. Ja
hoor daar staan julie, zowat pagina groot blinkt julie foto op uit de krant. Trots, nee super trots ben ik op julie dus ik vertel het ook maar meteen de verkoper van de krant dat het hier wel gaat om mijn zus die Peking fietst!
Hij enigszins verbaast maar toch me t intresse leest hij mee het stuk om na afloop te zeggen, dat is dan 1 euro!

Super trots ben ik op julie, julie doen het super goed.

Liefs Judith

Anoniem zei

mlboumeesterIk volg met belangstelling en bewondering jullie avonturen! Ruth